Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny afprøvningsstald på Djursland skal være med til at løfte avlen

Mar. 2019 | Af JETTE BECK

  • 103938_1
  • 103938_2

I disse dage bliver de første orner vænnet til at bruge avancerede foderstationer i de nye afprøvningsstalde på Sølvbakkegård Avlscenter.

På Sølvbakkegård Avlscenter har man netop indviet den nye udvidelse med 44 foderstationer, der kan følge foderforbrug individuelt hos avlscenterets renracede yorkshire og duroc orner fra 28 til 100 kg. Foderstationerne er blevet installeret af BoPil. Investeringen i afprøvningsstalden er sket i fællesskab med Danish Pig Genetics P/S for, at sikre data fra individafprøvningen til den ugentlige indexberegning, og derigennem for at opnå øget avlsfremgang på blandet andet foderudnyttelsen.

- Op til 70 procent af udgifterne til at producere en gris går til foder, derfor er halvdelen af vores avlsindeks på handyrsiden baseret på avlsmålet foderudnyttelse. Vores mål er at vi skal endnu længere ned i foderforbrug. Allerede i dag har vi en del avlsdyr, som ligger lavere end 2,0 foderenheder pr kg daglig tilvækst fra 28 kg til 100 kg, siger Peter Kejser medejer af Sølvbakkegård Avlscenter. Han forventer at køre over 3000 orner igennem foderafprøvningerne hvert år.

270 foderstationer installeres

Som led i Danish Pig Genetics avlsprogram er der på otte avlscentre over hele landet installeret 270 foderstationer, som skal opsamle rådata i individafprøvningen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame