Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

MRSA-sluse bekæmper bakterier

Mar. 2019 | Af JETTE BECK, redaktør

  • 104051_1
  • 104051_2
  • 104051_3

Dyserne suser og månegrisene forsvinder i tågen i slusen på Værum Vestergaard.

På Værum Vestergaard bliver der investeret i alle de teknologier der skal til, for at skabe fremtidens svineproduktion. Én af investeringerne er en behandlingssluse, der skal desinficere smågrise, som sættes ind i slagtesvineproduktionen. Der er et stort fokus på MRSA hos både ejere, forskere og firmaer, som er en del af det månegrisprojekt, der skal skabe fremtiden svineproduktion. Første afsnit af stalden på Værum Vestergaard er taget i brug. Her tester man blandt andet, om man ved hjælp af desinfektion af smågrise og slagtesvin kan reducere MRSA i staldene. Der skal laves flere forundersøgelser, men de første tre hold grise er kørt igennem og resultaterne ser lovene ud, fortæller Jørgen Berth medejer af Værum Vestergaard.

- Delforsøgene viser signifikant mindre MRSA i næse og svælg på grisene efter behandling i slusen. Det arbejder vi videre med, men det er en udfordring at få hele dyret desinficeret, siger Jørgen Berth. Han er kemiingeniør men nu svineproducent og initiativtager til udvikling og fremtidssikring af eksisterende staldanlæg til grise.

Grisene sprøjtemales med biocid

For at få desinfektionen til at virke på hele dyret, har man i samarbejde med Wagner Industrial Solutions Scandinavia udviklet en elektrostatisk behandlingssluse med fodbad, der får desinfektionsmidlet, som er et biocid, til at klæbe sig til grisen og komme ind i hudfolder, næse og svælg.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame