Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nye resistens-undersøgelser på vej

Mar. 2019 | Af JETTE BECK, redaktør

  • 104366_1

Udviklingen af resistens kan forudsiges

Håkan Vigre er lektor på DTU og har netop sendt et metagenomstudie til publicering, der viser hvordan resistens hos alle bakterierne i tarmen udvikler sig. På basis af fæcesprøver fra næsten 100 slagtesvinebesætninger, har han kortlagt bakteriepuljens DNA og antallet af resistensgener. Forskerne har udtages 30 tilfældige prøver fra hver besætning og fået oplysninger om hvad, og hvor meget antibiotika grisene har mødt i deres liv.

- Vi har udviklet en model, der kan forudsige udviklingen af resistens, og hvad det betyder for resistensudviklingen at skifte antibiotikum, siger Håkan Vigre. Han påpeger at resistens altid har eksisteret, men at brugen af medicin giver en fordel for de bakterier, der ikke er følsomme overfor aktivstofferne i medicin.

- Antibiotika giver alt andet lige flere resistente bakterier, men nu har vi mulighed for at se, hvordan mængden af resistens gener ændrer sig ved behandling med antibiotika, siger Håkan Vigre. Hvis alt går vel kan resultaterne fra metagenomundersøgelsen offentliggøres til sommer.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame