Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Rådgivningstjenesten om husdyr-MRSA

Apr. 2019 | Af Mette Bar Ilan, hygiejnesygeplejerske hos SSI

  • 104372_1
  • 104372_2
  • 104372_3

Brug rådgivningstjenesten, hvis du er i tvivl.

Statens Serum Institut har tilbage i 2014 oprettet Rådgivningstjenesten om husdyr-MRSA med det formål at vejlede, rådgive og undervise sundhedspersonale, borgere og fagpersoner med tilknytning til griseproduktionen om husdyr-MRSA. Alle kan henvende sig og der tilbydes gratis undervisning og besøg. Ud over at besvare spørgsmål om husdyr-MRSA indgår rådgivningstjenesten i forskellige undersøgelser af husdyr-MRSA.

Fokus på smitterisiko

Vi har undersøgt risikoen for at blive smittet med husdyr-MRSA ved ophold i grisestalde af forskellig varighed og om denne risiko kan nedbringes ved at anvende støvmaske eller næsefilter. Undersøgelserne er afsluttet og resultaterne forventes publiceret i nærmeste fremtid. Der er i øjeblikket fokus på fagpersoner med jævnlig kortvarig kontakt med levende grise, som for eksempel chauffører på grisetransporter. Chauffører og eventuelle ægtefællers risiko for smitte undersøges samtidig med, at der undersøges om risikoen kan nedsættes. I et andet studie fokuseres på, hvilken personlig betydning husdyr-MRSA har for personer, der arbejder med levende grise.

Anbefalinger når du arbejder med grise

Mennesker der arbejder med grise kan være i tvivl om forholdsreglerne ved kontakt med sundhedsvæsnet inklusiv praktiserende læger. Derfor opsummeres anbefalingerne her.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame