Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

World Pork Expo aflyst på grund af risiko for svinepest i USA

Apr. 2019 | Af Chris McCullough, freelance journalist

  • 104621_1

National Pork Producers Council har besluttet at aflyse World Pork Expo 2019 for at undgå, at smitte med afrikansk svinepest kommer til USA.

World Pork Expo 2019 skulle være afholdt i juni i Des Moines, Iowa. I lyset af, at ASF fortsat spredes i Kina og andre dele af Asien, har bestyrelsen for World Pork Expo 2019 taget det drastiske skridt - at aflyse det store arrangement.

World Pork Expo afholdes hver juni i Iowa State Fairgrounds i Des Moines. Der kommer cirka 20.000 besøgende over tre dage - både producenter og udstillere fra ASF positive regioner.

David Herring, NPPC's præsident og svineproducent fra Lillington, North Carolina, udtaler

at evaluering foretaget af dyrlæger og andre tredjepartseksperter konkluderede ubetydelig risiko forbundet med at holde arrangementet, men derfor har man alligevel besluttet at udvise ekstrem forsigtighed.

- Sundheden i USA's svineproduktion er afgørende. Vores producenters levevilkår er afhængige af det. Forebyggelse er vores eneste forsvar mod ASF, og NPPC vil fortsætte med at gøre alt for at forhindre dets spredning i USA.

600 nye toldinspektører

Beslutningen om at annullere årets World Pork Expo kommer efter, at mere end 100 amerikanske svineproducenter har mødtes i Washington med deres kongresmedlemmer under NPPCs lovgivende forsamling.

For at øge USDA's bestræbelser på at beskytte USA mod ASF og andre husdyrsygdomme, ønsker svineproducenterne finansiering til at ansætte 600 nye amerikanske toldinspektører.

Vores landmænd er stærkt eksportafhængige. Et udbrud af ASF ville øjeblikkeligt lukke vores eksportmarkeder på et tidspunkt, hvor vi allerede står over for alvorlige handelsforløb. Derfor har vi truffet denne svære beslutning, siger David Herring. Amerikanske svineproducenter er allerede meget udfordret økonomisk på grund af toldsatser og gengældelse, som følge af handelskonflikter med de største eksportmarkeder.

Iowas landbrugsminister støtter op

Udbredelsen af afrikansk svinepest i Kinas svinebestand, verdens største marked, giver smitterisikoen et helt nyt niveau.

- Vi beder alle producenter, rejsende og offentligheden om at anerkende den øgede risiko og overholde alle sikkerhedsprotokoller til støtte for amerikansk landbrug, tilføjer han.

Sidste gang World Pork Expo blev aflyst var i Storbritannien i 2001 på grund af mund- og klovesygeudbruddet der.

Iowas minister for landbrug Mike Naig har udtalt, at han støtter NPPC's beslutning om at annullere expo.

- Vi arbejder med USDA APHIS og svineproducenter for at overvåge udbruddet af afrikansk svinefeber i Asien og dele af Europa. At beskytte sundheden hos Iowa's husdyr og vores landbrugsbaserede økonomi er vores vigtigste prioriteter. Vi fortsætter med at understrege betydningen af at følge ordentlige biosikkerhedsprotokoller på gården hver dag for at forhindre spredning af sygdomme og beskytte vores besætninger, siger Mike Naig.

National Pork Board har også støttet National Pork Producers Council om at annullere arrangementet.

- Vi forstår helt klart, at det er en hård beslutning at annullere World Pork Expo, som ingen ønsker at tage, siger Steve Rommereim, præsident for National Pork Board og svineproducent fra Alcester, South Dakota og fortsætter:

- Når det kommer til den fortsatte spredning af afrikansk svinepest i Asien og Europa, kommer forsigtighed først. Vi støtter vores svineproducenter alt, hvad vi kan for at stoppe spredningen af denne sygdom.

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame