Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Slagtesvineproducent - test din indtjening

Maj 2019 | Af Hyo

  • 104849_1

Hvor meget ekstra indtjening kan du opnå?

Med Produktionskoncept Slagtesvins nye "Test dig selv"-beregner kan du se, hvordan din økonomi er, med netop din bedrifts tal. De inviterer til at teste, hvor meget indtjeningen kan øges på din bedrift.

Ved at taste aktuelle nøgletal og jeres målsætninger ind i et skema, beregnes hvilket niveau I har idag, hvad er målsætningen er, og hvor meget ekstra indtjening kan I opnå.

Kom videre til testen her (klik på Hvad kan jeg tjene?) : Test din indtjening

Beregneren kan du finde på temasiden om Produktionskoncept Slagtesvin hos Seges under "Hvad kan jeg tjene?". De skriver, at med erfaring fra tidligere projekter om rådgivning og fokus på gode arbejdsrutiner er der udviklet et forløb, der skal være med til at hæve rentabiliteten for de danske slagtesvineproducenter.

Øget motivation giver bedre dækningsbidrag

Seges Svineproduktion skriver, at den nye "Test dig selv"-beregner kan du vise dig, hvordan din økonomi er med netop din bedrifts tal.

- Der er en investering på 3-4 kroner per produceret gris for at komme med i projektet, så selvfølgelig er det vigtigt at se på, om man kan tjene pengene ind. Derfor har vi udviklet en beregner, hvor du kan bruge dine egne tal, siger Joachim Glerup Andersen, seniorkonsulent hos Seges Anlæg & Miljø, Anlæg & Produktionsstyring.

SEGES Svineproduktion har siden 2017 udviklet Produktionskoncept Slagtesvin, hvor der nu er 27 besætninger med. Aktuelt er der produceret 255.000 slagtesvin, og hvert slagtesvin er produceret med et dækningsbidrag, målt som PSU score, på i gennemsnit 24 kroner ekstra.

- Vi har fået et godt værktøj til hurtigt at kunne flytte en slagtesvineproduktion op iblandt de bedste 25 procent. For eksempel ligger besætningernes foderforbrug lige nu på 2,61 FEsv per gris. Derfor starter vi en række nye besætninger op i år, så vi kan få hævet indtjeningen på endnu flere slagtesvineproduktioner, siger Joachim Glerup Andersen, som er ansvarlig for projektet.

Motivationen hos deltagerene øges ved blandt andet opstartsbesøg og opfølgning gennem hele forløbet.

Kilde: Seges Svineproduktion

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame