Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Brug for fælles løsninger på dyrevelfærdsudfordringer

Maj 2019 | Af BRITTA RIIS, direktør i Dyrenes Beskyttelse

  • 104905_1

Ofte bliver tingene sat på spidsen og denne gang, fordi Regeringen har fremsat et forslag til en dyrevelfærdslov, som skal erstatte den mere end 100 år gamle dyreværnslov.

Spørgsmål om dyrevelfærd fylder meget i den offentlige debat, fordi vi som samfund har et ansvar for at sørge ordentligt for de dyr, der er i vores varetægt.

Vi er i Dyrenes Beskyttelse meget kritiske over for Regeringens forslag til en ny dyrevelfærdslov. Der er flere ting i forslaget, som vi er kritiske over for, men overordnet set er vores to største anker de manglende ambitioner for dyrevelfærden i lovteksten, samt at man vil tildele landbrugets organisationer en særstatus, så de bliver inddraget til forhandling allerede inden, at idéer bliver til konkrete forslag.

Som svineproducent kan du måske få den opfattelse, at Dyrenes Beskyttelse ikke anerkender landmandens rolle i spørgsmål om dyrevelfærd, men det er på ingen måde tilfældet. Vi kritiserer de rammer, du bliver nødt til at holde dine dyr inden for. Som svineproducent er man nødt til at holde dyrene på en bestemt måde for at være konkurrencedygtig på et meget konkurrencepræget verdensmarked. De rammer er ganske enkelt for snærende for dyrene, fordi de ikke kan udfolde meget af deres naturlige adfærd. Men dermed ikke sagt, at svineproducenterne ikke prøver at give dyrene et så anstændigt liv som muligt ? inden for de rammer, der er.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame