Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

R: Dansk landbrugseksport er ikke afgørende for betalingsbalancen

Maj 2019 | Af JETTE BECK, fagjournalist

  • 104930_1

Valgflæsk fra Rasmus Helveg Petersen, Radikale Venstre.

Om klima

Jeg er ikke sikker, at danske landmænd er de mest klimaeffektive i Europa, og at de kan være med til at reducere det globale klimaaftryk. Det er ikke klimavenligt at spise svinekød. Det er derfor ikke vigtigt for mit parti at få gjort svinekød til fremtidens ernæringskilder. Folk skal i højere grad spise plantebaseret kost.

Vi må håbe, at resten af verden ikke vil spise ligeså meget kød som danskerne.

citat start

Landbruget er ikke nogen særlig troværdig aftalepartner

citat slut

Om antibiotika

Danske svineproducenter får ros for et lavt forbrug af antibiotika. Men det vil være godt at få reduceret forbruget af antibiotika yderligere. Jeg er bekymret for MRSA, og derfor er det nødvendigt at få reduceret brugen af antibiotika i dansk svineproduktion yderligere.

Generelt skylder landbruget at overholde de aftaler, de selv har indgået.

Vandmiljøtal og EU siger at vandmiljøet lider, så forholdet mellem miljø og husdyrproduktion skal forbedres. Vi har været med til at etablere biogasordninger, for at bakke op om muligheden for husdyrproduktion. Men landbruget er ikke nogen særlig troværdig aftalepartner, når aftaler ikke overholdes.

Om dyrevelfærd

Der er sket en stor stigning i antallet af lange dyretransporter med danske svin. Antallet at dyr, der bliver eksporteret til slagtning, er eksploderet. Det er kun via EU-regler det kan forhindres. Vi vil gerne have forbudt lange dyretransporter over otte timer.

Om eksporten

På spørgsmålet om eksportens betydning for Danmark, så mener jeg ikke, at dansk landbrugseksport er afgørende for betalingsbalancen. Vi har et enormt handelsoverskud i Danmark.

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame