Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dyrk sundhed i vådfodersuppen

Maj 2019 | Af JETTE BECK

  • 105153_1

Mange har forsøgt sig med fermentering af vådfoder. Kom selv godt i gang med fodringskonsulentens tips.

Jens Korneliussen er fodringskonsulent hos Svinerådgivningen og har mange års erfaring med vådfoder og fermentering. Den erfarne svinekonsulent har fulgt fermentering på tæt hold og har haft kontakt med flere landmænd, som har prøvet at fermentere. Mange er faldet fra, enkelte fortsætter, fælles for dem alle er en tro på at mælkesyrebakterier kan give fodereffektivitet og sundhed. Det er dog ikke alle, der har opnået de ønskede resultater.

- Som konsulent, presser jeg ikke på, for at få svineproducenterne til at fermentere. Vi ved mere om korrekt fermentering nu, end vi gjorde for bare ti år siden, men vi har stadigvæk lang vej tilbage, siger Jens Korneliussen.

citat start

Det er vigtigt hele tiden at følge dyrenes foderoptag og at smage på foderet dagligt

- Jens Korneliussen, Svinerådgivningen.

citat slut

Mere mælkesyre og mindre medicin

Svinekonsulenten er dog ikke i tvivl om at fermentering kan være et af værktøjerne til at beholde sundheden, når den medicinske zink skal udfases og anvendelse af medicin skal reduceres.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame