Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dansk forsker:Nye zinkregler kan skade smågrise

Maj 2019 | Af Flemming Nielsen, freelancejournalist

  • 105178_1
  • 105178_2
  • 105178_3

Det kommende forbud mod medicinsk zink har potentiale til at skade smågrisenes sundhed og trivsel - man har tilsyneladende helt glemt, at zink er et livsnødvendigt næringsstof, som ikke bare kan erstattes, vurderer forsker fra Aarhus Universitet.

Udsigten til fjernelse af medicinsk zink fra smågrise i 2022 på grund af miljøbelastning og frygten for udvikling af multiresistente bakterier vækker stor bekymring hos Hanne Damgaard Poulsen, professor i Husdyrernæring og Fysiologi ved Aarhus Universitet.

- Jeg er dybt, dybt bekymret for, at vi kommer til at se et øget antibiotikaforbrug, fordi den mængde zink, der bliver tilladt, er for lavt til at dække grisenes fysiologiske zinkbehov umiddelbart efter fravænning, vurderer hun.

citat start

At zinkoxid blev receptpligtig veterinær medicin i EU var en stor fejl

citat slut

Zink er et helt uundværligt næringsstof for alle grise, og efter fravænningen har de et helt særligt behov. Det er derfor for hende grundlæggende forkert, at man kun fokuserer på begrebet medicinsk zink og ikke samtidig ser på den anden vinkel, nemlig zink som næringsstof.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame