Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fermentering øger foderværdi og miljøeffekt

Jun. 2019 | Af JETTE BECK

  • 105368_1
  • 105368_2

Unik udnyttelse af protein og fosfor.

Vådfoder får tit skyld for, at nedbryde de tilsatte, syntetiske aminosyrer. Mikroorganismerne i suppen vil alt andet lige bruge de lettest tilgængelige næringsstoffer til vækst.

Men det sker ikke ved en god fermentering, hvor de rigtige mælkesyrebakterier arbejder på højtryk, forklarer Poul Uhrenholt Jensen. Han er slet ikke bekymret, for han er sikker på, at aminosyrerne er der, og at grisene udnytter dem.

citat start

Vådfoder uden
fermentering er idioti

citat slut

- Jeg går ikke så højt op i det med aminosyrer, og det gør mine grise heller ikke, for de vokser godt på fermenteret, lavprotein foder. Der er ingen tvivl om, at der er nok protein og aminosyrer tilstede i mit vådfoder, for tilvæksten er i orden, slår han fast.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame