Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fermentering i fire faser

Jun. 2019 | Af JETTE BECK

  • 105384_1
  • 105384_2
  • 105384_3
  • 105384_4

Mælkesyrebakterierne er overalt

Poul Uhrenholt Jensen står for fodringen, Birgit Clausager Jensen står for smågrisene, sammen med to til tre medarbejdere.

De sidste 15 år har han fermenteret vådfoder, og der har ikke været én fejlgæring i 12 år. Fermenteringen kører stabilt, men det kræver sin mand.

- Brug tiden rigtigt - brug tiden på fodringsanlægget, erklærer Poul Uhrenholt Jensen mens han viser os ind i foderkøkkenet, hvor den store 16 tons ståltank til fermentering står. Det dufter sødt og syrligt, det søde kommer fra marcipanen, som indgår i startblandingen. Det syrlige kommer fra mælkesyrebakterierne som arbejder på højtryk i køkkenet.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame