Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Unge svineproducenter: Den rigtige ejendom blev ikke den fædrene gård

Sep. 2019 | Af JETTE BECK

  • 106658_1

Følelser fylder meget når en familieejendom skal handles.

Det er 1,5 år siden, at Pelle Granhøj Rasmussen på 25 år købte Hørbygård i Højslev ved Skive. Han har altid vidst, at han ville være svineproducent og har sammen med Julie Granhøj Rasmussen (24 år) undersøgt samtlige muligheder for etablering. Det endte med en ejendom langt fra hjemegnen, men tæt på drømmene om en fremtid som svineproducenter.

- Det er vigtigt at starte op på den rigtige ejendom. Vi er begge opvokset på landbrug, men handlen om familieejendommene lykkedes ikke, da finansieringsinstitutterne ikke ville sætte penge til ved en familiehandel. Vi må dog også sande, at følelser fylder meget, når en familieejendom skal handles. Det er ikke nødvendigvis her, at den gode forretning kan gøres. Der er mange flere muligheder her i Nordvestjylland end på Fyn, hvor folk kappes om jorden, fortæller Julie Granhøj Rasmussen. Både Pelle og Julie er født og opvokset på Fyn, og overtagelse af familieejendom på begge sider er blev forsøgt flere gange. Men en aftale med pengeinstitutterne ville ikke falde på plads, derfor søgte de andre muligheder for at nå drømmen. Valget faldt på en ejendom beliggende nærved Skive.

citat start

Det er helt klart det første år, som er det sværeste at få til at balancere - nu gælder det om at tjene penge og spare op

citat slut

- Nu har vi ejendommen, der skaber muligheder for fremtiden. Det gav os gnisten til at blive etableret, da familiehandlerne blev diskuteret, og vi fandt ud af, at vi har den samme forretningsmæssige tilgang til tingene. Vi supplerer hinanden godt, og det blev hurtigt klart, at man måske skal være villig til at flytte langt for at finde den rigtige ejendom. Det går bare ikke, hvis der ikke er økonomi i den fædrene gård, derfor skal prisen på ejendommen også være den rigtige, forklarer Pelle og Julie Granhøj Rasmussen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame