Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vaccine mod halthed testes i besætning

Feb. 2012 | Af tekst KLARA TØLBØLL LAURITSEN, PhD, dyrlæge, Veterinærinstituttet, DTU

  • 69918_1
  • 69918_2
  • 69918_3
  • 69918_4
  • 69918_5
  • 69918_6

Ny vaccine mod ledbetændelse forårsaget af Mycoplasma hyosynoviae testes nu hos 200 svin i en problembesætning. Håbet er færre halte svin og en nedbringelse af antibiotikaforbruget

De fleste danske svinebesætninger er sandsynligvis inficeret med Mycoplasma hyosynoviae - en bakterie, der forårsager ledbetændelse hos grise over 12 ugers alderen. Inden for denne aldersgruppe ses i hårdt ramte besætninger en hyppig forekomst af halthed som følge af infektionen. Mycoplasma hyosynoviae er også beskrevet som en betydelig årsag til forringelse af avlsdyrs præstationer i og med, at den forårsager dårligt bentøj.

citat start

?Mycoplasma hyosynoviae anses for at være en betydelig årsag til antibiotikaforbrug til slagtesvin?

citat slut

Er dyrene i en besætning hårdt ramt af lidelsen, skal der bruges for megen tid på individuel overvågning og behandling af syge dyr. Løber man tør for sygestier på grund af et stort antal halte dyr, må de halte grise forblive i stien. Her bliver sådanne grises sociale status lav, og de kan blive udsat for overgreb fra stifæller. Endvidere kan det være svært for alvorligt halte grise at nå frem til foder og vand. Mycoplasma hyosynoviae kan således være et for grisene smertefuldt og for svineproducenten arbejdskrævende og økonomibelastende bekendtskab.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame