Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Udvikling af vaccine mod dyr tarmsygdom

Aug. 2012 | Af tekst Professor Gregers Jungersen, DTU Veterinærinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet

  • 71685_1
  • 71685_2
  • 71685_3

DTU Veterinærinstituttet arbejder på at udvikle en effektiv vaccine mod bakterien Lawsonia intracellularis, der forårsager den antibiotikakrævende tarmsygdom proliferativ enteritis. Bakterien driller i laboratoriet, så forskerne må finde innovative veje til vaccinen. Målet er, at vaccinens grundsten er på plads om to år

Lawsonia og proliferativ enteritis er velkendt for de fleste svineproducenter, da sygdommen er vidt udbredt i Danmark og er årsag til produktionstab, nedsat dyrevelfærd og undertiden alvorlig sygdom og død. Også i udlandet er infektionen meget udbredt, og der er for nylig også påvist antistoffer mod Lawsonia i kinesiske grise.

Bakterien Lawsonia intracellularis forårsager et kompleks af tarmsygdomme i unge grise med proliferativ enteritis (PE) som den mest almindelige sygdomsform. I mange danske besætninger behandles der massivt med antibiotika mod PE for at undgå utrivelighed og dødsfald og sikre ensartet vækst efter fravænning. Lawsonia er derfor også direkte årsag til en stor del af antibiotikaforbruget i svineproduktionen.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame