Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Landbrugsskolerne har stort fokus på dyrevelfærd

Sep. 2014 | Af Hyologisk

  • 80885_1
  • 80885_2
  • 80885_3
  • 80885_4

Både uddannelsesbekendtgørelsen og den praktiske gennemførelse af undervisningen har stort fokus på dyrevelfærd i svineproduktionen.

Siden fødevareminister Dan Jørgensen i marts indgik en aftale med blandt andet Landbrug & Fødevarer, Dyrenes Beskyttelse og detailhandlen, har velfærdet i svinestaldene været sat under lup. Der er blevet talt om døde smågrise, kasteration og halekupering og sidst men ikke mindst hvilken opstaldningsform, de diegivende søer bør have.

Nu melder flere svineundervisere sig på banen for at gøre det klart, at dyrevelfærdet i svinestalden langt fra er et nyt emne i landbruget, da de altid har haft stort fokus på dette i undervisningen.

Adfærd og velfærd er grundlæggende

Det er helt utænkeligt for svineunderviserne Dorthe Frederiksen fra Agroskolen og Maria Eskildsen fra Jordbrugets Uddannelsescenter Aarhus, det tidligere Vejlby Landbrugsskole at undgå at tale om velfærd i undervisningen. De mener begge, at både adfærd og velfærd, som de i øvrigt er enige om hænger sammen, er grundlæggende viden for en professionel svineproducent.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame