Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Danmark har let ved at nå målet for reduktion af ammoniakemissioner

Apr. 2017 | Af HENNING LYNGSØ FOGED, WP6 Leader - policies and markets, enAgro

  • 94689_1
  • 94689_2
  • 94689_3
  • 94689_4
  • 94689_5

Det er ikke mindst landbrugets fortjeneste at Danmark er på rette vej med at reducere ammoniakemissionerne.

Fortsætter den nuværende udvikling i den årlige reduktion af ammoniakemissioner når vi med lethed de politisk fastsatte mål for både 2020 og 2030 - se Figur 1.

Man kan umiddelbart se af figur 1 at vi vil have let ved at nå målet for 2020, hvorimod vi var cirka 16 procent fra at nå målet i 2010. Tallene i figuren stammer fra de danske indberetninger til det internationale samarbejde om luftkvaliteten, som siden 1979 er organiseres af LTRAP konventionen under FN. EU blev på vegne af alle medlemsstater senere medlem af LTRAP konventionen, og har siden 2001 koordineret målsætninger for luftkvaliteten gennem direktiver for nationale emissionslofter - NEC Direktiver, idet den seneste version er gyldig per 31. december 2016 og indeholder nye mål for 2030.

citat start

...Gylleforsuring er en enestående dansk miljøteknologisk opfindelse, og den anvendes indtil videre kun i Danmark...

citat slut

Over en periode på knap 25 år er ammoniakemissionerne reduceret med cirka 41 procent i Danmark, hvilket vel at mærke er sket i en periode, hvor landbrugets produktivitet er steget med cirka 1,1 procent om året. Dette er udtryk for at landbruget i dag producerer fødevarer med langt mindre belastning af luftmiljøet end tidligere. Vi får med andre ord mere for mindre; flere fødevarer i dag for mindre miljøbelastning end tidligere. Når dette er sagt, så er der jo stadig et mål der skal forfølges, og landbruget er nøglen til dette idet cirka 93 procent af alle ammoniakemissioner stammer fra landbruget.

[...]

DKK 8,60 Køb artikel

Læs Hyo på

Desktop

Desktop

Tablet

Tablet & Smartphone

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

E-avis

Print og iPaper

reklame